Hendrick's Gin
OverzichtHendrick's Gin 70 cl.
Zo wordt Hendrick’s Gin bijvoorbeeld gedistilleerd in "On Ginse'' Schotland, met z’n eeuwenlange expertise op het gebied van distilleren en de aanwezigheid van het zachte Schotse water, in dit geval uit de lokale Penwhapple bron. Dan is er de ongehoord hoge kwaliteit ingrediënten, welke gebruikt worden bij de bereiding van Hendrick’s. De beste smaken van een zeer vreemd en omvangrijk botanisch boeket komen uit werkelijk alle hoeken van de wereld. De bereiding vindt afzonderlijk plaats in een Carter Head still en een Bennet Still. Waar de Bennet still (een koperen distilleerketel) de ingrediënten kookt, worden de ingrediënten in de zeldzame Carter Head Still gestoomd. Door het samenvoegen van de beide spirits, ontstaat een zachte gin met zowel een stevig karakter als een balans van subtiele smaken. Normaliter wordt een kleine batch omschreven als 1.000 liter. Hiermee vergelijkend wordt Hendrick’s Gin in minuscuul kleine batches van 450 liter gedistilleerd. Hierdoor hebben de Master Distillers een hoge mate van controle om het complete bereidingsproces tot in de kleinste details in de gaten te houden en zodanig een hoge kwaliteit Gin te bereiden, welke de naam Hendrick’s waard is. Tot slot wordt Hendrick’s afgerond met een infusie van de essences met Hollandse komkommers en de oliën uit Bulgaarse rode rozenblaadjes. Dit alles maakt Hendrick’s tot een wonderbaarlijk verfrissende gin met een fleurig aroma.
ZICHT/KLEUR
Helder, kleurloos.
GEUR
Geuren van jeneverbessen, koriander, citroen, komkommer en rozen.
SMAAK
Dominante smaak van jeneverbes met frisse citrus en een hint van koriander.
AFDRONK
Heerlijk zacht en blijft lang hangen.