Les Vieilles Serres AC Cheverny
Overzicht
|
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | In de geur de karakteristieke kenmerken van de sauvignon druif en in de smaak een frisse aanzet en zachte finale. |
Korte omschrijving: | Frisse wijn met de karakteristieke kenmerken van de sauvignon druif. Lekker bij vis en gerechten met geitenkaas. |
Serveer suggesties: | Schaal- en schelpdieren, vis, geitenkaas maar ook als aperitief. |
Serveer temperatuur: | 8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2- 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | 80% sauvignon, 20% chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: | 40 ha. |
Bodem samenstelling: | zandsteen op krijtachtige kleibodem. |
Opbrengst per ha.: | 60 hl. |
Organic met certificaat: | Terra vitis |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Familie bedrijf met slechts 40 ha. wijngaarden waarbij alle vele generatie de kunst van het wijnmaken wordt overd gedragen van vader op zoon. Men maakt al lang wijnen volgens de 'Terra Vitis' filosofie met respect voor bodem maar ook voor de gezondheid van de mens. |
Streek: | Het wijngebied Cheverny ligt in het hart van Frankrijk aan de rivier de Loire. Het klimaat is vriendelijk en relatief warm en droog. De bodem is kalkrijke zandgrond met wat klei. Het gebied is ook bekend van het Cháteau de Cheverny en Chambord,prachtige kastelen aan de Loire die veel toeristen trekken. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Pascal Bellier |
Vinificatie / termijn: | 100% in roestvrijstalen tanks op lage temperatuur |
Malolactische vergisting: | nee |
Organic met certificaat: | Terra vitis |