Le Haut Païs AC. Côtes de Bergerac moelleux.
OverzichtLe Haut Pais AC Cotes de Bergerac moelleux:
|
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Bleekgeel getinte wijn met frisse, fruitige en kruidige aroma's, een hint van honing en een zekere rondheid. Zijn uitbundige, lichtzoete en frisse karakter maakt hem tot een perfect aperitief. |
Korte omschrijving: | Uitbundig, lichtzoet en tintelfris. Een perfect aperitief maar ook een goede combinatie met verse kaas en zoete nagerechten. |
Serveer suggesties: | Hij combineert met rijke salades en verse kaas maar ook bij zoete nagerechten of als aperitief. |
Serveer temperatuur: | 8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | sémillon. |
Oppervlakte wijngaard: | 100 ha. |
Bodem samenstelling: | kalk-mergelbodem. |
Opbrengst per ha.: | 55 hl. |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Vins Fins du Périgord is de grootste producent van Bergerac wijnen met een totaalproductie van 7 miljoen flessen per jaar. Zij beschikken over de meest moderne bottelfaciliteit. |
Schilweking / termijn: | Enzymen worden aan het gekoelde sap toegevoegd gedurende 24 uur. |
Vinificatie / termijn: | moderne vinificatie bij lage temperatuur. |
Malolactische vergisting: | nee |