Pineau des Charentes blanc:
Overzicht
|
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | |
Korte omschrijving: | |
Serveer suggesties: | aperitief, zoete desserts met gedroogd fruit, blauwschimmelkaas. |
Serveer temperatuur: | 8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 3 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | ugni blanc, emillon, montils |
Oppervlakte wijngaard: | 10 ha. |
Bodem samenstelling: | Klei, leisteen |
Opbrengst per ha.: | 40 hl. |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Uit officiële documenten blijkt dat de familie Ménard al twee eeuwen in het bezit is van een wijngaard van 80 ha. Deze wijngaard ligt in zijn geheel in de Grande Champagne, het hoogst gekwalificeerde gebied can de Cognac streek. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Jean Yves Ménard |
Vinificatie / termijn: | onvergist druivensap waar cognac aan toegevoegd wordt. |