Champagne Monmarthe 1er Cru Demi-Sec 'Douceur de Bulles'
Overzicht
|
Serveren en proeven | |
Proefnotities: | Frisse geur van perzik en vers deeg. In de mond aangevuld met een flinke mousse, wat zorgt voor een verfrissend effect, een klein zoetje, honing en pruimen. |
Korte omschrijving: | Een milddroog en mousserend feest voor de zintuigen. Heerlijk bij frisse voorgerechten en diverse visgerechten. |
Serveer suggesties: | Lekker als aperitief, maar ook bij frisse voorgerechten en visgerechten. |
Serveer temperatuur: | 10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: | 2 JAAR |
Wijngaard | |
Druif: | 40% pinot noir, 40% pinot meunier, 20% chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: | 17 ha. |
Bodem samenstelling: | kalkhoudende kleigronden |
Achtergrond | |
Wijnhuis: | Het Champagnehuis Monmarthe is een typisch familiebedrijf waarvan bekend is dat het in 1737 al wijngaarden in het bezit had waarvan de druiven verkocht werden aan de grote Champagnehuizen. Sinds 1930 heeft men zich toegelegd op het zelf maken van Champagne. Momenteel heeft men de beschikking over 17 ha. wijngaarden, rondom het plaatsje Ludes, net onder Reims en allen in de Premier Cru. Uitsluitend druiven van eigen wijngaarden worden verwerkt tot Champagne Monmarthe. |
Streek: | Het Champagnegebied is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en wereldwijd bekend om zijn mousserende wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en daarom goed geschikt voor het verbouwen van druiven. |
Vinificatie / rijping | |
Wijnmaker: | Jean-Guy Monmarthe |
Vinificatie / termijn: | Methode Champenoise Traditionelle |
Malolactische vergisting: | ja |
Rijping / termijn: | 2 jaar in kelders. |
'Douceur de '