Dopff Au Moulin Riesling
OverzichtDopff Au Moulin Riesling:
De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr. Aanvankelijk waren opeenvolgende generaties meesterkuiper. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw geheel voor de wijn koos: hij vestigde zich als "gourmet", ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de Elzasserwijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasserwijnen konden de wereld gaan veroveren.
ZICHT/KLEUR
Bleekgeel.
GEUR
Delicaat van geur.
SMAAK
Verfrissend van smaak, niet al te zwaar en volmaakt in evenwicht.
AFDRONK
Korte droge afdronk.
CULINAIR
Uitstekende wijn mooi te combineren met alle soorten zee banket.
Maar ook erg goed bij de typische Elzasser zuurkool en bij “Coq au vin”.