Dopff Au Moulin Gewurztramner
OverzichtDopff Au Moulin Gewurztramner:
De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr. Aanvankelijk waren opeenvolgende generaties meesterkuiper. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw geheel voor de wijn koos: hij vestigde zich als "gourmet", ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de Elzasserwijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasserwijnen konden de wereld gaan veroveren.
Intussen is Dopff au Moulin uitgegroeid tot één van de leidende wijnhuizen in de Elzas en is het marktleider op het gebied van Crémant d'Alsace. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectaren en daarmee is Domaines Dopff het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie . Momenteel zijn er twee generaties Dopff in het bedrijf actief: Pierre-Etienne Dopff en Etienne-Arnaud Dopff. Met bijna 9 ha. is Domaines Dopff de grootste eigenaar in Riquewihr's beroemde Grand Cru 'Schoenenbourg'.
Land van Herkomst:
Frankrijk
Druivensoort:
Gewurztraminer
Flesinhoud:
75 CL
Alcoholpercentage:
13.5% vol
Soort wijn:
Wit
Kleur:
helder goudgeel
Geur:
een rijke, aromatische en verfijnde (bloemige, kruidige) geur
Smaak:
zacht, soepel en vol van smaak
Wijn-spijs:
Rijke kazen (Munster), Aziatische keuken, foie gras, aperitief, gerechten met een uitgesproken smaak
AFDRONK:
Korte droge afdronk.
CULINAIR
Uitstekende wijn mooi te combineren met alle soorten zee banket.
Maar ook erg goed bij de typische Elzasser zuurkool en bij “Coq au vin”.