Dopff Au Moulin Pinot Gris
OverzichtDopff Au Moulin Pinot Gris:
De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr. Aanvankelijk waren opeenvolgende generaties meesterkuiper. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw geheel voor de wijn koos: hij vestigde zich als "gourmet", ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de Elzasser wijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasser wijnen konden de wereld gaan veroveren.
Land van herkomst:
Frankrijk
Druiven:
Pinot Gris
Appellation:
Alsace
Alcohol:
13.5
Gerechten:
Fijne paté, foie gras, vis, wit vlees in romige saus, (wild) gevogelte, aperitief.
Wijnhuis:
Dopff
Jaargang:
2018
Serveertemperatuur:
10 - 12 °C
Smaak:
Droog