FERREIRA PORT | DONA ANTONIA 10 YEARS OLD TAWNY
OverzichtFERREIRA PORT | DONA ANTONIA 10 YEARS OLD TAWNY:
PortGerijpt Zoet
Tawny van een prachtige Quinta, ondanks z'n leeftijd fruitig, kaneel. Een echte “power port” met een lange finale. Het aroma wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen de oorspronkelijke druivigheid en de rijping in hout. In de mond, gedroogde pruimen en rozijnen en een aangename houttoon met een lange finale, chocola en lichtzoete tabak...
Een Tawny port die goed op zichzelf staat, maar ook goed gecombineerd kan worden met een brede kaasplank met gedroogde vruchten, of met een dessert zoals een pecan-, amandel- of walnotentaart, en wat dacht u van crème brûlée...
Winemaker: Luís Sottomayor
Alcohol:
20% | Total Acidity: 4,64 g/L | Sugar: 104 g/L | pH: 3,33
Proefnotitie:
Het aroma wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen de oorspronkelijke druivigheid en de rijping in hout. In de mond, gedroogde pruimen en rozijnen en een aangename houttoon met een lange finale, chocola en lichtzoete tabak...
Producent:
Ferreira behoort tot de top van de Portugese Porthuizen. Niet voor niets staat Ferreira al jaren op No.1in Portugal. Voor de Portugees staat de naam Ferreira synoniem voor kwaliteit en eeuwenoude traditie.
Verscholen in het achterland van Porto, gelegen in de indrukwekkende Douro Vallei, liggen de prachtige Quinta’s, de portugese wijnboerderijen, met namen als Quinta de Seixo en Quinta do Porto. Schitterende landgoederen waar de geschiedenis van Ferreira meer dan 250 jaar geleden is begonnen. Ferreira is dan ook een van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden die een oppervlakte bestrijken van meer dan 150 hectare.
Regio:
De Douro-regio in het noorden van Portugal is de thuisbasis van Port. Het dankt zijn naam aan de rivier de Douro, die van oost naar west stroomt van de Spaanse grens naar Porto, waar het uitmondt in de Atlantische Oceaan. Hoewel Douro vooral bekend staat om zijn versterkte wijnen, is de totale productie hier redelijk gelijkmatig verdeeld tussen port en niet-versterkte wijnen. De wijnbouwzone beslaat de steile hellingen langs de oevers van de benedenloop van de rivier, een van de langste van het Iberisch schiereiland. Een krachtige grond met een extreem terroir en klimaat. Dit is te proeven in de wijnen die hier vandaag komen.